Rosor är Kärlek

onsdag 13 maj 2009

Skarabe


I helgen fick jag ett par skarabe (vill stava skarabeè men det är tydligen fel) som Pärlor av en mycket nära vän som varit i Egypten på semester.
Tror att Pärlorna är av lera och glaserade endast på ovansidan.
Om någon Vet är det helt ok att tala om:D

Visste direkt att jag skulle göra mig ett Halsband av dem, men inte hur med vilka andra Pärlor eller material. Men igår så var det solklart moccaband skulle användas och rastapärlor som jag kallar dem heter säkert glasponnypärlor men nä, rastapärlor för mig skulle haft dem i mitt (då) förlängda hår som blev fullt med små små flätor.

Skarabén är en egyptisk avbild av den heliga pillerbaggen. Det är den mest vördade och välkända av alla egyptiska symboler och står för liv och återfödelse. I egyptisk kultur symboliserades solguden av ett skarabéhuvud som sköt solen framför sig över himlavalvet. Skarabén anses öppna upp hjärtat, ge mod, stärka livskraften och motverka depressioner. Genom att ta tid för sig själv och sätta sig själv i första rummet kan man ge villkorslös kärlek till sig själv. Därmed kan man ge villkorslös kärlek till andra. Skarabén föds med instinkten att samla ihop spillningskulor. Skarabén kan klara sig själv efter att den har kläckts.


Skarabé - Nytt liv

Inverkar på Hjärtchakrat.

Hjärtchakrat strålar ut från ryggraden och fram genom bröstbenet, lite ovanför hjärtat.

Plats i kroppen: Mitten av bröstet.

Organ: Hjärta, kärlsystem, lungor, skuldror, armar, bröstkorg/bröst, diafragma, tymus.

Psykiska faktorer:Kärlek,, hat, agg, bitterhet, sorg, vrede, självupptagenhet, ensamhet,samhörighet, förlåtelse, medkänsla, hopp, förtröstan.

Fysiska problem: Hjärtsvikt, hjärtinfrakt,, klaffel, hjärtförstoring, astma, allergi, lungcancer, lunginflammation, besvär i övre delen av ryggen och skuldrorna, bröstcancer.

Energisamband med den emotionella/mentala kroppen: Detta chakra svarar mot våra rädslor som i betydligt högre grad än vårt förnuft avgör livskvaliteten. Som barn reagerar vi på det vi upplever med många olikakänslor: kärlek, medkänsla, hopp, förtvivlan, hat, avund, rädsla. Som vuxna är vår uppgift att skapa en sådan känslomässig atmosfär och stabilitet inom oss att vi kan agera medvetet och med medkänsla.

Symboliskt samband: I högre grad än något annat chakra representerar det fjärde chakrat vår förmåga att sluta kämpa på egen hand och låta Gud råda. Dess kraft hjälper oss att acceptera våra känslomässiga prövningar som konsekvenser av en gudomlig plan vars syfte är att utveckla vårtmedvetande. Genom att göra oss fria från vår känslomässiga smärta och släppa på kravet att veta varför vissa saker har hänt uppnår vi ett tillstånd av frid. Men för att uppnå detta inre lugn måste vi lära oss förlåta och avstå från kravet att själv avgöra vad som är rättvisa.

Främsta rädslor: rädsla för ensamhet och engagemang och för att ”följa sitt hjärta”, rädsla för att inte kunna skydda sig själv känslomässigt och för känslomässig svaghet och svek. Förlust av det fjärde chakrat kraft kan leda till svartsjuka, bitterhet, ilska, hat och en oförmåga att förlåta såväl andra som sig själv.

Främsta starka sidor: Kärlek, förlåtelse, medkänsla, hängivenhet, inspiration, hopp, tillit och förmågan att hela sig själv och andra.

Helig sanning: Kärlek är gudomlig kraft.


Ja nu fick du lite info Om Skarabe oxå.
Jag mår bra, bara lite trött efter rehaben i måndax - har en tendens att ta ut mig Helt.
Hur lär man om sig?
*kramas*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar